Biografie zanger toetsenist Werner Jonkman

Biografie Werner Jonkman

Werner Jonkman werd geboren te Terneuzen op 2 november 1966. Hij groeide op in een muzikale familie in de het mooie Zeeuws-Vlaanderen, waar hij nog steeds met veel plezier woont. De carrière in de muziekwereld begon al op vroege leeftijd. Met een muzikale familie die vele optredens verzorgde achter hem was dit eigenlijk al voorbestemd, het is Werner met de paplepel ingegoten. Op 3-jarige leeftijd begon Werner al te spelen op het Hammondorgel van zijn opa, wat begon met op toetsen duwen is in de jaren daarna veranderd in een muzikant die wist wat hij deed.

Toetsenist Werner

Opa had naast een hammondorgel ook een eigen band, hiermee trad hij wekelijks meermaals op.

Werner begon destijds op 6-jarige leeftijd al met het volgen van muzieklessen, uiteindelijk heeft hij de muziekschool in Terneuzen met een Cum Laude rapport 3e graad klassiek orgel afgesloten. Na de muziekschool werd er gevraagd of hij niet in de band van zijn opa mee wilde spelen, als accordeonist. Zogezegd, zo gedaan. Enkele jaren later heeft de accordeon plaatsgemaakt voor een keyboard, de toetsenist in Werner werd daar geboren en losgelaten. Na jaren ervaring is hij inmiddels een échte kunstenaar op de toetsen.

Werner jonkman ruim 30 jaar ervaring als zanger-toetsenist

In de tijd dat Werner besloot de accordeon in te ruilen voor een keyboard hebben hij en zijn opa ook besloten als duo verder te gaan. Dit werd een groot succes, met vele optredens als gevolg. Door ouderdom is opa uiteindelijk gestopt met het maken van muziek en is Werner verder gaan kijken. Hij heeft nog in diverse bandjes gespeeld en gezongen voor hij besloot als ‘one man show’ verder te gaan. Inmiddels verzorgt hij al jaren muzikale toevoegingen op de meest uiteenlopende festiviteiten. Met een eigen show zonder anderen hoeft hij zich niet langer druk te maken om de agenda’s van anderen, aangezien iedereen het muzikale gedeelte vaak naast de gewone baan uitoefent. Een eigen agenda betekent sneller kunnen switchen en opdrachtgevers sneller een akkoord kunnen bieden. Overleg is niet meer nodig. Ook is er minder ruimte nodig, zo kan er in werkelijk iedere ruimte op worden getreden.

Naast muzikant is Werner vader van 3 kinderen en in het dagelijks leven werkzaam als adviseur bij een telecombedrijf in Zeeuws-Vlaanderen. Werner is iemand die van het leven houdt en dit graag viert met anderen tijdens partijen. Een ander zijn of haar gelegenheid specialer maken door muzikale toevoeging is wat hij het liefste doet, al ruim 40 jaar lang.